InShared komt met nieuwe dekking autoverzekering

Voor het eerst sinds 1996 komt er een geheel nieuwe dekking voor de autoverzekering op de markt. InShared gaat namelijk de Beperkt Casco EXTRA verzekering aanbieden. Hiermee krijgen autobezitters de helft van de kosten vergoed bij schade door eigen schuld of bij schade opgelopen tijdens het parkeren.
Paaltje geraakt? De nieuwe autoverzekering van InShared vergoedt de helft

Paaltje geraakt? De nieuwe autoverzekering van InShared vergoedt de helft

Ken je dat? Een fikse deuk in je auto door een paaltje wat je net over het hoofd hebt gezien. Domme pech natuurlijk, maar veroorzaakt bij velen een bron van ergernis. De auto is vaak net te oud voor en allrisk dekking, en nog te jong voor alleen een WA autoverzekering. Consumenten moeten daardoor vaak diep in de buidel tasten en draaien zelf op voor de schade.

Domme pech

InShared heeft daarom, op wensen van vele van haar verzekerden, een nieuwe dekking voor de autoverzekering gelanceerd. Met de Beperkt Casco EXTRA verzekering krijg je de helft van de schade door eigen schuld vergoed. De premie is naar eigen zeggen gelijk aan de verzekering met beperkt casco. Kapotte achterlichten, zijspiegels of kleine deukjes en krassen zijn met de Beperkt Casco EXTRA voor de helft vergoed. InShared liet weten dat de autoverzekering niet goed te vergelijken is doordat deze unieke polisvoorwaarden heeft.

Nieuw dekking autoverzekering uniek

De nieuwe autoverzekering is vooralsnog alleen af te sluiten via de website van InShared. Het is voor het eerst sinds 1996 dat er een geheel nieuwe dekking van de autoverzekering wordt gelanceerd. Naast de standaard WA-dekking biedt de verzekering ook dekking bij schade door brand, storm, diefstal en ruitschades. De gemiddelde premie ligt volgens de verzekeraar op 29 euro per maand.

Geen bonus-malussysteem

Zoals bij alle autoverzekeringen van InShared geldt er geen bonus-malussystem voor de Beperkt Casco EXTRA verzekering. Dat betekent dat de premie van de autoverzekering ook niet omhoog gaat bij het claimen van schade. InShared kent een systeem waarbij men werkt met beloningspunten voor schadevrij rijden. Aan het eind van het jaar bepalen deze punten de hoogte van de jaarbeloning. Afgelopen jaar was dit 2 procent van de totale premiesom.

Voor autobezitters die regelmatig een paaltje over het hoofd zien of de spiegel eraf rijden, biedt deze nieuwe dekking een goede uitkomst. ‘Domme pech’-schades werden voorheen namelijk alleen bij een allrisk dekking vergoed. In veel gevallen zorgt het claimen van schade met allrisk dekking voor een fikse premieverhoging. Bovendien is twee derde van de Nederlanders niet allrisk verzekerd tegen schade. De Beperkt Casco EXTRA verzekering is volgens InShared vooral interessant voor autobezitters met een auto tussen de zes en elf jaar oud.

Gepubliceerd op 1 juli 2014 om 9:59 uur in de categorie autoverzekering. Geactualiseerd op 2 juli 2014 om 12:28 uur.