Kleine schades zorgen voor hoge kosten bij verzekeraar

Verzekeringsmaatschappijen krijgen vaker claims voor kleine schades binnen. Waar de Nederlander voorheen laks was met het invullen van de benodigde papieren, is tijdens de crisis iedere euro meegenomen.

Uit een rondgang van RTL Z en een bericht in het Algemeen Dagblad blijkt dat we met z’n allen steeds vaker kleine schades claimen. Het is echter de vraag of het nu aan de crisis ligt, of aan het feit dat er veel meer elektronische apparaten in huis zijn. Ook de verzekeringsmaatschappijen laten zich hier verder niet over uit. De huidige tendens geeft wel aan dat het aantal claims fors toeneemt. Het blijkt steeds vaker te gaan om schades aan tablets, smartphones en laptops.

Verzekeraar ASR merkt op dat er in 2012 duizenden extra schadeclaims binnen kwamen. “Waar mensen vroeger zeiden 'laat maar zitten', of 'het is toch mijn eigen schuld', kiezen ze er nu voor om bij ons te claimen”, zegt ASR-topman Jos Baeten in het AD. Ook andere verzekeraars zoals Univé, Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden zien het aantal claims fors toenemen. De verzekeringsmaatschappijen geven aan vooral veel claims te ontvangen op de inboedel-, aansprakelijkheids- en reisverzekering.

De Consumentenbond reageert enthousiast op de trend. “Goed dat mensen hun voorwaarden beter hebben bestudeerd. In het verleden werd misschien wel te weinig geclaimd.” Volgens Baeten van ASR is deze trend ontstaan door de crisis: “Het is niet met zekerheid te zeggen, maar het is ons gevoel dat mensen eerder schades claimen, omdat de particuliere huishoudens meer onder druk staan dan in het verleden.”

Recent onderzoek van Capgemini heeft aangetoond dat driekwart van de klanten geen positieve ervaring heeft met hun verzekeraar. Wellicht dat problemen bij het uitkeren van schadeclaims ook een rol spelen. Want doordat Nederlanders vaker kleine schades claimen, lopen de kosten bij verzekeringsmaatschappijen namelijk op tot in de miljoenen.

Gepubliceerd op 7 maart 2013 om 11:44 uur.