Premie autoverzekering Centraal Beheer omhoog

Verzekeraar Centraal Beheer gaat de premies van haar autoverzekeringen per half april van dit jaar verhogen. Dat meldt de verzekeraar in een brief aan haar verzekerden.
Centraal Beheer Achmea laat premie autoverzekering met circa 10% stijgen

Centraal Beheer Achmea laat premie autoverzekering met circa 10% stijgen

Centraal Beheer verwacht dat de schadelast de komende jaren verder gaat toenemen en daarmee ook de verzekeringspremie. Oorzaak zou onder andere de weersverandering zijn. Deze veroorzaakt een groei in het aantal storm- en waterschades. Daarnaast spelen hogere herstelkosten bij auto’s met de nieuwste technieken en de stijging van letsel- en vermogensschades door veranderende wet- en regelgeving een rol. De verzekeraar geeft aan dat door de stijgende kosten door te berekenen in de premie zij ook in de toekomst in staat zijn de schades te kunnen blijven betalen.

Vanaf 13 april 2017 gaat de WA-dekking van de autoverzekering bij Centraal Beheer met 10% omhoog. De (beperkt) casco dekking stijgt met 9%. Eind vorig jaar kondigde het zusterbedrijf Achmea al op soortgelijke wijze aan dat zij de premie voor haar inboedelverzekering met 17,2% gaat verhogen.

Streep door stilzwijgende verlening

Begin oktober oordeelde klachteninstituut Kifid dat een verzekeraar de premie niet zomaar met (meer dan) 10% mag verhogen. De verzekeraar moet in zo’n geval de verzekerde een nieuw aanbod doen, wat door de verzekerde zal moeten worden aanvaard.

Autoverzekering vergelijken

Bij Verzekeringen.com vergelijk je jouw autoverzekering met die van andere aanbieders. Zo kies je direct de voordelige autoverzekering die bij jou past en betaal je nooit teveel.

Gepubliceerd op 20 februari 2017 om 13:00 uur in de categorie autoverzekering. Geactualiseerd op 22 februari 2017 om 14:21 uur.