Steeds minder trouw aan zorgverzekeraar

De tijd dat we automatisch bij het regionale ziekenfonds waren aangesloten ligt al ver achter ons. Steeds meer mensen blijken zich dat te beseffen: de neiging om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar wordt elk jaar groter.
Nederlanders over algemeen tevreden over zorgverzekeraar

Nederlanders over algemeen tevreden over zorgverzekeraar

Onderzoeksbureau MarketResponse heeft de conclusies uit haar jaarlijkse KlantenMonitor Zorgverzekeringen gepresenteerd. Over het algemeen zijn Nederlanders erg tevreden over hun zorgverzekeraar. Qua dienstverlening is het laagste cijfer dat gegeven wordt aan de verzekeraars een 7,5.

Toch is de intentie om zorgverzekeringen met elkaar te gaan vergelijken en eventueel over te stappen naar een andere maatschappij weer groter dan vorig jaar. Gemiddeld zegt 30% van de klanten aan het plan te hebben zich eind dit jaar te oriënteren op de zorgverzekering voor 2014. Dat percentage verschilt nog al per verzekeraar. Bij sommige verzekeraars ligt het op maar 19%, bij andere loopt het op tot 55%.

Vooral bij de kleine merken zoals ONVZ, PNOzorg en Pro Life zijn de klanten erg trouw. De grote verzekeraars als VGZ, Zilveren Kruis Achmea en Menzis hebben veel meer last van een magere klantentrouw.

Qua vertrouwen zit de relatie tussen Nederlanders en hun zorgverzekeraar best goed. Zaken die kunnen leiden tot een groter vertrouwen zijn duidelijkheid over verrekeningen, transparantie over de afspraken die ze hebben met zorgverleners en vooral antwoord op de vraag waarom bepaalde zorgverleners geen contract hebben.

Gepubliceerd op 14 mei 2013 om 9:05 uur in de categorie zorgverzekering.