Transparantie van vergelijkingssites voor verzekeringen

Onderzoek heeft uitgewezen dat veel consumenten het vergelijken van verzekeringen belangrijk vinden, maar ook is duidelijk dat de vergelijkingssites weinig transparantie bieden.
Transparantie vergelijkingssites voor verzekeringen belangrijk voor de consument

Transparantie vergelijkingssites voor verzekeringen belangrijk voor de consument

Uit een onderzoek dat in opdracht van de verzekeraar Ditzo is gehouden onder ruim duizend consumenten in Nederland, is gebleken dat het merendeel het online vergelijken van verzekeringen belangrijk vindt. Ongeveer veertig procent bezoekt wel eens een vergelijkingssite en twintig procent heeft wel eens via een vergelijkingssite een verzekering afgesloten. Echter is ook uit het onderzoek gebleken dat een groot deel niet op de hoogte is van de wijze waarop vergelijkingssites werken.

Transparantie vergelijkingssites

De resultaten van het onderzoek laten namelijk zien dat maar één op de acht consumenten in Nederland vergelijkingssites transparant vindt in de wijze waarop er geld wordt verdiend. Verzekeringen.com is ook een vergelijkingssite en wij leggen graag uit hoe wij voor consumenten een belangrijke rol kunnen spelen bij het afsluiten van een verzekering en op welke wijze wij daarvoor worden beloond.

Wij zijn een onafhankelijke site voor het vergelijken van uiteenlopende verzekeringen. Consumenten krijgen altijd de gelegenheid om bijvoorbeeld een autoverzekering, inboedelverzekering of reisverzekering af te sluiten die het beste aansluit op de persoonlijke situatie. Om een compleet beeld te geven van de opties worden er in de vergelijking zoveel mogelijk verzekeraars meegenomen. Wij tonen ook verzekeraars waar via deze website geen verzekeringen kunnen worden afgesloten. Dat wordt dan ook duidelijk vermeld.

De verzekeringen die ter vergelijking aangeboden worden door Verzekeringen.com komen voort uit de gegevens van een onafhankelijke database. Zo wordt bijvoorbeeld op basis van de door de consument ingevulde gegevens een top 3 getoond van de beste autoverzekering die daarbij beoordeeld zijn op prijs en kwaliteit. Consumenten kunnen zelf selectiecriteria invoeren, zoals op basis van de dekking, eigen risico of op grond van klantbeoordelingen.

De klantbeoordeling wordt door ons meegenomen bij het tonen van verzekeringen, maar dat geldt ook voor de premie en voor de polisvoorwaarden. Een lage premie krijgt bijvoorbeeld van ons een hoge score. Doordat iedere consument andere voorkeuren heeft, wordt steeds een persoonlijk resultaat getoond.

De beloning

Verzekeringen.com biedt een vergelijkingsdienst aan. Wij ontvangen van de verzekeraar een vergoeding bij het tot stand komen van een verzekering als de consument via deze website rechtstreeks de verzekering afsluit. De vergoeding kan een eenmalig of doorlopend karakter hebben en wordt niet in rekening gebracht bij de verzekerde.

De verdiensten per gesloten verzekering verschillen, hiervoor ontvangen wij een percentage van de premie. Voor afgesloten verzekeringen ontvangen wij doorgaans 5 tot 25%. Deze provisie zit bij de premie inbegrepen. Verzekeringen.com werkt dan ook uitsluitend op provisiebasis en wij zijn geen onderdeel van een verzekeraar. Daarnaast helpen wij bezoekers en klanten graag bij vragen per mail en telefoon of zoeken wij naar alternatieven wanneer de klant een nieuwe verzekering wenst. Service staat bij ons hoog in het vaandel, wij kijken daarom graag met de klant mee en proberen waar mogelijk goedkopere of betere alternatieven aan te bieden. Een compleet overzicht van welke service en ondersteuning wij bieden is te vinden, per verzekering, op onze site.

Verzekeringen welke we niet kunnen aanbieden aan onze klanten tonen we ook, dit overzicht is in één klik beschikbaar. Op die manier krijgt de klant een transparant en volledig overzicht van de verzekeringen die passen bij de persoonlijke situatie. De uitkomsten van vergelijkingen geven zo een duidelijk beeld van de meest actuele premies van verzekeringen.

Naast een percentage welke wij ontvangen over afgesloten verzekeringen, zijn er Direct Writers welke een affiliate vergoeding betalen. Deze vergoedingen staan los van premies en worden betaald aan eigenaren van sites, dit kan een keuze beïnvloeden en hier staan verder geen diensten tegenover. Verzekeringen.com werkt enkel op provisiebasis.

Verzekeringen.com stelt zich op het standpunt om zoveel mogelijk transparant te zijn richting de consument over de beloning van verzekeraars voor het afsluiten van verzekeringen. Als consument kunt u gebruikmaken van het gemak dat wij bieden. Uiteindelijk bent u altijd degene die beslist om wel of niet gebruik te maken van het gemak van deze vergelijkingssite en staat het u vrij om via Verzekeringen.com een verzekering af te sluiten.

Gepubliceerd op 5 maart 2015 om 14:19 uur. Geactualiseerd op 6 maart 2015 om 14:51 uur.