Veiliger rijden voor goedkopere autoverzekering

Een goedkopere autoverzekering doordat je veiliger rijdt. Deze nieuwe autoverzekering heeft RISK Verzekeringen in samenwerking met Nationale-Nederlanden gelanceerd. Volgens de verzekeraar is het uiteindelijke doel om automobilisten attent te maken op hun rijgedrag en de verkeersveiligheid te vergroten.
Bewust en veiliger rijgedrag bepalen premie autoverzekering bij RISK Verzekeringen

Bewust en veiliger rijgedrag bepalen premie autoverzekering bij RISK Verzekeringen

Eerder heeft Fairzekering al een gelijkwaardig concept gelanceerd. De zogeheten pay-how-you-drive-verzekering van verzekeraar RISK is in dat opzicht dus niet nieuw. Volgens RISK Verzekeringen is het concept nu echter verder doorontwikkeld en vanaf nu eenvoudig bereikbaar voor het grote publiek door de samenwerking met Nationale-Nederlanden. RISK biedt de zogeheten ‘Voorop’ autoverzekering aan. Met gebruik van de in de auto te pluggen Chipin-stekker, wordt het rijgedrag van de verzekerde geregistreerd. Hoe veiliger je vervolgens rijdt, hoe meer korting je krijgt op de premie van de autoverzekering.

Korting autoverzekering

De chip die klanten moeten inpluggen in de auto houdt alle noodzakelijk informatie bij over het rijgedrag van de automobilist. Er wordt onder andere geregistreerd hoe hard de verzekerde rijdt, hoe snel hij/zij accelereert en hoe hard hij/zij remt. Aan de hand daarvan wordt een rapportage gemaakt met pluspunten en minpunten. Bij veel pluspunten krijgt de verzekerde vervolgens korting op de verzekeringspremie. De nieuwe polis van RISK Verzekeringen wordt binnen de sector gezien als voorbeeld van technologische innovatie.

Privacy

Volgens Peter Schokker van RISK Verzekeringen is de privacy gewaarborgd. De verzekeraar krijgt namelijk alleen te zien welke veiligheidsscore de klant krijgt van het systeem. RISK heeft dus geen inzage in de werkelijke snelheden en locaties van de auto. Buiten de bestuurder heeft niemand inzage in de persoonlijke data. Ook heeft de bestuurder de mogelijkheid om zijn rijgegevens te wissen. Klanten die een Voorop-autoverzekering hebben afgesloten kunnen dagelijks zien hoe de rijsstijl is in verhouding tot die van anderen. “Eigenlijk wordt autorijden op deze manier veel eerlijker, persoonlijker en voor goede rijders goedkoper en leuker”, aldus Schokker.

Meer verkeersveiligheid

Uit vooronderzoek is volgens RISK gebleken dat automobilisten zich bewuster zijn van hun rijgedrag en zich beter aan de verkeersregels houden wanneer hun rijgedrag wordt gevolgd. Dit zou leiden tot meer verkeersveiligheid en een kleinere schadelast. Wegpiraten krijgen volgens de verzekeraar niet achter een rekening gepresenteerd. RISK gaat echter wel met notoire wegpiraten in gesprek of de autoverzekering wel goed bij hem of haar past. De verzekeraar kan echter onveilige rijders niet dwingen te vertrekken.

Met de nieuwe autoverzekering ontvangen automobilisten die veilig en bewust rijden aan het eind van het jaar een extra korting op hun autoverzekering. Ook ontvangen rijders tips voor het besparen van brandstof en voor het onderhoud van de auto, bijvoorbeeld wanneer de accu bijna leeg is. RISK Verzekeringen en Nationale-Nederlanden hopen met de nieuwe autoverzekering een trend te zetten.

Gepubliceerd op 20 juli 2015 om 16:57 uur in de categorie autoverzekering.