Verzekeraar biedt verzekering voor whiskycollectie

Whiskyliefhebbers kunnen nu hun collectie gaan verzekeren. Vincent van ’t Westeinde heeft een oplossing gevonden die het mogelijk maakt whisky flessen te verzekeren.
Westeinde Verzekeringen biedt whisky-verzekering aan

Westeinde Verzekeringen biedt whisky-verzekering aan

Tot voor kort was het bijna niet mogelijk een whiskycollectie te verzekeren. Een collectie is namelijk alleen te verzekeren tegen een relatief duur tarief van de kostbaarhedenverzekering. Bijkomend nadeel is dat bij elke aankoop, verkoop of opgedronken fles de polis aangepast moest worden. Westeinde Verzekeringen heeft nu een oplossing gevonden voor dit probleem.

“In onze polisvoorwaarden wordt de whiskycollectie niet expliciet genoemd. Dit is namelijk maatwerk dat wij als Westeinde Verzekeringen gaan verzorgen. Je hele collectie is te verzekeren, volle maar ook reeds geopende flessen. Ongeopende flessen zullen voor honderd procent worden vergoed. Geopende flessen zullen voor vijftig procent worden vergoed.”

Westeinde Verzekeringen zal kijken naar vergoeding van de marktwaarde, ongeacht de aanschafwaarde, op het moment van de schade. De definitieve lijst van whisky flessen wordt vervolgens door de verzekerde en Westeinde Verzekeringen beheerd en zal up-to-date moeten worden gehouden. De verzekerde moet daarom tijdig wijzigingen in de collectie doorgeven. De dekking zal ‘all risk’ zijn, dat wil zeggen alle van buitenkomende onheilen die schade veroorzaken aan de collectie dan wel een individuele fles.

Op de website van de verzekeraar zijn de polisvoorwaarden na te lezen onder de inboedelverzekering. Daarnaast is het mogelijk een proefberekening te maken. De whiskey-verzekering wordt aangeboden door Westeinde Verzekeringen in samenwerking met De Zeeuwse Verzekeringen.

Gepubliceerd op 24 april 2013 om 14:31 uur.