Voorkom zowel inbraak op Oudjaarsavond als claim op inboedelverzekering

Tijdens Oudjaarsavond verlaten veel mensen het huis om de avond bij familie of vrienden door te brengen of om ergens feest te gaan vieren. Oudjaarsavond is net als de kerstperiode voor het inbrekersgilde ideaal omdat er vaak alle gelegenheid en tijd is om in te breken. Voorkom daarom een inbraak en claim op inboedelverzekering met onze tips.
Feest vieren op Oudjaarsavond? Voorkom inbraak en claim op inboedelverzekering!

Feest vieren op Oudjaarsavond? Voorkom inbraak en claim op inboedelverzekering!

Oudjaarsavond valt op de laatste dag van het jaar en is voor de meeste mensen een gelegenheid om bij familie, vrienden of elders feest te vieren. Dat betekent dat het huis dan verlaten is en voor inbrekers biedt dat alle gelegenheid om op het gemak in te breken en waardevolle goederen te ontvreemden. Op deze avond is er altijd veel lawaai op straat, zodat glasgerinkel of andere vreemde geluiden als minder opvallend worden ervaren. Inbrekers benutten deze avond om ongezien ergens in te breken, waarna er een claim op de inboedelverzekering moet worden gedaan door de bewoners van het huis.

Inbraak voorkomen

Het is natuurlijk beter om te voorkomen dat je als bewoner na thuiskomst in de vroege ochtend in het nieuwe jaar geconfronteerd wordt met een inbraak in de eigen woning en de schade moet claimen op de inboedelverzekering. Het is bekend dat inbrekers vooral in de periode tussen oktober en maart het meest actief zijn en vooral op avonden, waarvan bekend is dat veel mensen niet thuis zijn. Er is niet voor niets altijd een piek in de inbraakgolf waar te nemen tijdens de kerstdagen. De laatste dag van het jaar biedt in de avond inbrekers ook alle gelegenheid om in te breken.

Er zijn een aantal tips die opgevolgd kunnen worden om inbraak tijdens Oud en Nieuw te voorkomen. Het belangrijkste is natuurlijk dat voor vertrek alle ramen en deuren worden gesloten. Ook het kleine raampje van de zolder of van het toilet dient daarbij niet vergeten te worden. De voordeur en achterdeur kunnen op het nachtslot worden gedraaid om een simpele inbraak te voorkomen.

Een andere tip die inbraak en een onverhoopte claim op de inboedelverzekering kan voorkomen, is door net te doen alsof er iemand aanwezig is in het huis. Dat kan bijvoorbeeld door verlichting aan te laten en een glas met drinken op tafel te zetten. Verder kan een tijdschrift nonchalant open op de bank worden gelegd. Uiteraard is het zeker van belang om waardevolle goederen, zoals een laptop of tablet uit het zicht te houden.

Preventiemaatregelen

Er kunnen nog meer tips worden gegeven om inbraak tijdens Oudjaarsavond te voorkomen, maar daar is het wellicht te kort dag voor. Het aanbrengen van buitenverlichting is overigens altijd mogelijk en dat is een maatregel waar inbrekers niet van houden. Andere maatregelen die dan in de toekomst kunnen worden genomen, zijn het aanleggen van een alarmsysteem en het laten aanbrengen van goed hang- en sluitwerk voor zowel deuren als ramen.

Verder kan nog als tip gegeven worden om de buren even in te lichten dat het huis op Oudjaarsavond verlaten is. Het is daarnaast niet verstandig om via social media kenbaar te maken naar een geweldig feest te gaan, want inbrekers lezen ook mee.

Gepubliceerd op 31 december 2015 om 7:31 uur in de categorie inboedelverzekering.