Inboedelverzekering en inbraakpreventie als je op vakantie gaat

Het is heerlijk om op vakantie te gaan met de wetenschap dat je een goede inboedelverzekering hebt afgesloten voor het geval dat. Een inbraak is zo gepleegd en zeker als jouw woning onbeheerd achterblijft en er geen maatregelen zijn getroffen om inbraak tegen te gaan.
Vakantiespecial: zorg voor een goede inboedelverzekering

Vakantiespecial: zorg voor een goede inboedelverzekering

Een huis dat onbeheerd achterblijft tijdens jouw vakantie is een gewild doelwit bij inbrekers. Zeker als de inbrekers weten dat je op vakantie bent doordat bijvoorbeeld de post opgestapeld ligt achter de voordeur. Een inbraak is snel gepleegd, maar de financiële gevolgen kunnen lang aan blijven houden.

Verzeker de inboedel goed

Het is dan ook altijd verstandig om jouw inboedel te verzekeren door een inboedelverzekering af te sluiten. Als je de inboedel nog niet hebt verzekerd doe dat dan in ieder geval voordat je met vakantie gaat. Overigens biedt een inboedelverzekering niet alleen dekking voor de financiële gevolgen van inbraak, maar ook voor de financiële gevolgen van bijvoorbeeld brand of wateroverlast.

Inbrekers hebben tijdens het vakantieseizoen de tijd van hun leven met zoveel huizen die een uitnodigend karakter hebben. Het is uiteraard altijd beter om te voorkomen dat je bij thuiskomst een leeg huis aantreft en een beroep moet doen op de inboedelverzekering. Je kunt dan ook de nodige voorzorgsmaatregelen treffen om jouw huis veilig achter te laten, zodat je je daarover geen zorgen hoeft te maken tijdens de vakantie.

Vakantiespecial: zorg voor een goede inboedelverzekering

Inbraakpreventie

Inbraakpreventie kun je onder meer realiseren door inbraakveilige sloten op deuren en ramen toe te passen. Dat maakt het voor inbrekers veel lastiger om binnen te komen en zorgt ervoor dat een inbreker liever een huis op zoekt, waar het gemakkelijker is om binnen te komen. Bovendien profiteer je van een extra voordeel in de vorm van een korting op de premie van de inboedelverzekering als je over een politiekeurmerk Veilig Wonen beschikt.

Er zijn echter ook meer simpele maatregelen te nemen, die geen geld kosten. Zo wordt bijvoorbeeld afgeraden om op social media vakantie aan te kondigen. Inbrekers lezen namelijk ook graag mee om te weten wie er wanneer op vakantie gaat om zo ongestoord een inbraak te kunnen plegen.

Opgestapelde post in de brievenbus of achter de voordeur geeft het huis geen bewoonde indruk en dus is het voor inbrekers gemakkelijk om deze woning extra aandacht te geven. Je kunt buren of iemand anders vragen de post regelmatig weg te halen, zodat een onbewoonde indruk wordt voorkomen.

Bewoonde indruk

Het is altijd aan te raden om het huis een bewoonde indruk te geven. Dat kan bijvoorbeeld door een paar kopjes op het aanrecht te laten staan. Inbrekers worden overigens afgeschrikt als er sprake is van buitenverlichting die automatisch aangaat bij beweging.

Voordat je op vakantie gaat, kun je daarnaast kostbare spullen goed opbergen, zodat deze bij een eventuele inbraak niet direct voor het grijpen liggen. Mocht er onverhoopt na het nemen van alle voorzorgsmaatregelen toch worden ingebroken tijdens jouw vakantie, dan kun je in elk geval de schade claimen via de inboedelverzekering.


Dit artikel is onderdeel van de vakantiespecial ‘goed verzekerd en onbezorgd op vakantie’, welke eerder gepubliceerd is.

Gepubliceerd op 25 juni 2015 om 10:40 uur in de categorie inboedelverzekering.