Kan ik mijn auto verzekeren in het weekend?

Ja, ook in het weekend is het mogelijk om een auto te verzekeren. Hoe? Gemakkelijk en snel online via het wereldwijde web!

Verplichte WA-verzekering
Zodra je een auto hebt gekocht en deze overgeschreven is op jouw naam, ben je volgens de wet verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Afhankelijk van onder andere hoe oud de auto is kan je natuurlijk ook kiezen voor een uitgebreidere versie zoals een all-risk verzekering.

Online autoverzekering afsluiten
In het weekend zijn de meeste verzekeraars gesloten of hebben zij beperkte openingstijden. Hierdoor wordt het lastig om in het weekend een verzekering af te sluiten. Gelukkig kan je ook altijd op het internet terecht. In sommige gevallen is dit zelfs voordeliger en bovendien heb je de kans om autoverzekeringen eens goed te vergelijken.

Voorlopige dekking
De verzekeraar kan in het weekend echter je aanvraag nog niet beoordelen. Daarom is er sprake van een ‘voorlopige dekking’. Dit is de periode tussen je aanvraag en de beoordeling van de verzekeraar. Je bent dus wel direct verzekerd, ook wanneer de verzekeraar jouw aanvraag op een later moment afwijst. Het is aan te raden om voordat je de auto gaat kopen, je alvast te oriënteren op een goede autoverzekering. Met onze handige vergelijkingstool heb je direct inzicht in de kosten en mogelijkheden.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in september 2016. Laatst gewijzigd op 21 september 2016.