Zorgverzekeringskaart

Een zorgverzekeringskaart is een uniform overzicht van zorgverzekeraars waarop zij de belangrijkste informatie rondom hun basisverzekering vermelden.

Zorgverzekeraars introduceren een zorgverzekeringskaart bij het bekendmaken van de nieuwe polisvoorwaarden voor 2017. Op deze manier willen zijn verzekerden een beter inzicht bieden in de basisverzekering. De kaart helpt om de basis zorgverzekeringen onderling ook inhoudelijk met elkaar te kunnen vergelijken.

Inzichtelijk
Niet alleen algemene informatie over de basisverzekering zoals het (verplicht) eigen risico, zorgadvies en –bemiddeling, maar ook informatie over onder andere keuzevrijheid, contracten en vergoedingen van de meest voorkomende zorg zullen terug te vinden zijn op de zorgverzekeringskaart. De indeling en vormgeving zullen voor alle zorgverzekeraars gelijk zijn en bovendien worden er indien mogelijk gestandaardiseerde teksten toegepast. Uiteraard maken verzekeraars wel de onderscheidt tussen een natura-, restitutie-, of combinatieverzekering.

Begrip over de zorgverzekering omschreven in september 2016. Laatst gewijzigd op 26 september 2016.