5 Tips om geld te besparen op de autoverzekering

Er zijn vijf simpele tips die op een eenvoudige manier kunnen leiden tot het besparen van geld op de premie van de autoverzekering. Dat geldt voor iedereen, zoals voor degene die al jarenlang dezelfde polis heeft en er verder niet naar omkijkt.
Handige tips en advies om te besparen op de autoverzekering

Handige tips en advies om te besparen op de autoverzekering

Het is bij veel vaste lasten zo dat er gelegenheid wordt geboden om geld te besparen. Nu het einde van het jaar in zicht is, kan er van een ideaal moment worden gesproken om na te gaan of er geld bespaard kan worden op de autoverzekering. Dat is bij vrijwel iedereen mogelijk, maar zeker voor consumenten die jaren geleden een keer een polis hebben afgesloten en deze nooit hebben veranderd. Daar heeft de eerste van de vijf tips dan ook meteen betrekking op.

1. Controleer de huidige dekking

Een tweedehands auto die zes jaar geleden is aangeschaft en nu een leeftijd heeft van negen jaar kan prima worden verzekerd met alleen een WA-autoverzekering. Als er destijds bij aanschaf een allrisk dekking is gekozen en deze is nooit veranderd, dan is het de hoogste tijd om de autoverzekering te wijzigen. Het is dan ook altijd van belang om de eerste dekking op basis van de leeftijd van de auto te kiezen, maar deze bij het ouder worden van de auto ook weer aan te passen.

2. Autoverzekering vergelijken

Als duidelijk is wat de dekking moet zijn op basis van de leeftijd van de auto, dan kan de volgende tip van pas komen; namelijk het maken van een vergelijking. Er kan een vergelijking worden gemaakt tussen WA autoverzekeringen voor auto’s van acht jaar en ouder. Of een vergelijking tussen allrisk-autoverzekeringen voor nieuwe auto’s tot drie à vier jaar. Of een vergelijking tussen beperkt casco autoverzekeringen voor auto’s tussen drie à vier jaar en acht jaar oud. Kortom, een autoverzekering vergelijken loont voor iedereen.

3. Laagste premie

Door een vergelijking te maken tussen de autoverzekeringen bij meerdere verzekeraars wordt al gauw duidelijk waar de laagste premie geboden wordt. Er kan daarbij op eventuele extra kortingen worden gelet, zoals de no-claimkorting. Het afsluiten van een goedkope autoverzekering kan maandelijks veel geld besparen.

4. Kleine schades zelf betalen

Het kan voordeliger zijn om kleine schades die aan de auto ontstaan voor eigen rekening te nemen. Dat heeft als voordeel dat er geen verandering zal optreden in de informatie van het bonus/malussysteem, waarop de no-claimkorting is gebaseerd.

5. Overweeg een aanvullende dekking

Bij de overweging om een aanvullende dekking op de autoverzekering te nemen, wordt altijd aangeraden om van de persoonlijke situatie uit te gaan. Als er bijvoorbeeld met de auto op vakantie naar het buitenland wordt gegaan of er wordt regelmatig in het buitenland gereden, dan is pechhulp buitenland als dekking een uitkomst in het geval er zich problemen voordoen.

Deze dekking is weer overbodig als er uitsluitend met de auto in Nederland wordt gereden. In dat geval hoeft alleen maar voor pechhulp Nederland of binnenland te worden gekozen. Zo zijn er nog een aantal aanvullende dekkingen die op basis van de persoonlijke voorkeur wel of niet afgesloten kunnen worden.

Gepubliceerd op 29 december 2015 om 8:16 uur in de categorie autoverzekering.