Achmea-merken behouden Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren werd ook dit jaar voor zes Achmea-merken geprolongeerd. Elke twee jaar worden aangesloten verzekeraars, ofwel keurmerkhouders, getoetst op de kwaliteit van hun dienstverlening en klantgerichtheid. In 2015 wordt echter wel een ander aanpak gehanteerd om verzekeraars te beoordelen.
Keurmerk Klantgericht Verzekeren moet bekender worden onder consumenten

Keurmerk Klantgericht Verzekeren moet bekender worden onder consumenten

Naast de zes Achmea-merken: Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Avéro Achmea, Zilveren Kruis, FBTO en Pro Life, wisten nog 45 bedrijven het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) te bemachtigen of prolongeren. De Stichting toetsing verzekeraars (Stv) heeft het KKV in het leven geroepen om de kwaliteit van de aangesloten verzekeraars te kunnen beoordelen als het gaat om dienstverlening en klantgerichtheid. In 2015 wil Stv een nieuwe aanpak hanteren om keurmerkhouders te beoordelen.

Vanaf 2015 worden keurmerkhouders elk kwartaal beoordeelt aan de hand van een specifiek thema. Dit thema wordt in overleg met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vastgesteld. Eerder liet Stv weten dat het eerste thema reisverzekeringen is. Op basis daarvan zal de onafhankelijke stichting kijken wie in aanmerking komen voor het keurmerk én of keurmerkverzekeraars hun keurmerk mogen behouden.

Op deze manier hoopt de Stv ook dat de naamsbekendheid van het keurmerk onder consumenten toeneemt. Op dit moment is namelijk slechts zeven procent van de consumenten bekend met het KKV. Het keurmerk moet voor consumenten als het ware een garantie zijn voor een kwalitatieve dienstverlening en klantgerichtheid van een verzekeraar.

Wat is het Keurmerk Klantgericht verzekeren?


Benieuwd naar alle keurmerkhouders? Bekijk de volledige lijst op de website van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Gepubliceerd op 2 december 2014 om 17:12 uur.