Eigen risico zorgverzekering in 2014 in termijnen betalen

Meer en meer verzekerden ondervinden problemen met het betalen van het eigen risico. Dat is een aanleiding voor meer zorgverzekeraars om in 2014 het eigen risico in termijnen te laten betalen door de verzekerde.
Zorgverzekeraars bieden consumenten mogelijkheid tot gespreid betalen van wettelijk eigen risico (€360)

Zorgverzekeraars bieden consumenten mogelijkheid tot gespreid betalen van wettelijk eigen risico (€360)

In Nederland leidt de economische crisis bij steeds meer mensen tot problemen en dat is onder meer te merken aan het eigen risico van de zorgverzekering dat door veel verzekerden niet opgebracht kan worden. Dat heeft meerdere zorgverzekeraars in elk geval doen besluiten om in 2014 aan verzekerden de mogelijkheid van gespreide betaling van het wettelijk eigen risico te bieden.

Met ingang van 2014 bedraagt het wettelijk eigen risico van de zorgverzekering €360. Als verzekerden zorgkosten maken waar het wettelijke eigen risico op van toepassing is, dan moet in principe het betreffende bedrag in één keer worden voldaan. Het lukt steeds meer verzekerden echter niet om in één keer een groot bedrag te voldoen, zodat het voor deze groep een uitkomst is als het mogelijk wordt om het eigen risico in termijnen te betalen.

Bij de meeste zorgverzekeraars is het mogelijk om na gemaakte zorgkosten het bedrag van het eigen risico in termijnen te betalen. Daarnaast zijn er verschillende verzekeraars, die zelfs de mogelijkheid bieden om te sparen voor het bedrag van het eigen risico zonder dat er al sprake is van gemaakte zorgkosten. Dat kan bijvoorbeeld onder meer bij de zorgverzekeraars De Friesland en Salland, maar ook bij Ohra, Delta Lloyd en zorgverzekeraar CZ.

De betaling in termijnen van het eigen risico heeft overigens alleen betrekking op het wettelijk deel en niet op een eventueel hoger vrijwillig eigen risico.

Gepubliceerd op 10 december 2013 om 11:40 uur in de categorie zorgverzekering.