Grootste zorgverzekeraars laten premies basisverzekering dalen

Nu ook Menzis en CZ naar buiten zijn gekomen met de nieuwe premies voor de zorgverzekering 2014 is duidelijk geworden dat de grootste zorgverzekeraars in Nederland de premie van de basisverzekering laten dalen.
Verzekerden goedkoper uit bij grootste zorgverzekeraars

Verzekerden goedkoper uit bij grootste zorgverzekeraars

De verzekeraars Menzis en CZ hebben op dinsdag 12 november de premies voor de zorgverzekering voor 2014 bekendgemaakt. Duidelijk is geworden dat de premie voor de basisverzekering zal dalen bij beide zorgverzekeraars.

De zorgverzekeraar CZ heeft naar buiten gebracht dat de premie met een bedrag van 9,70 euro op maandbasis zal dalen voor de zorgverzekering met het basispakket. Per maand wordt er door de verzekerde met alleen het verplichte eigen risico van 360 euro een premie betaald van 95,90 euro. De premie bedraagt 75,27 euro als er gekozen wordt voor het hoogste eigen risico van in totaal 860 euro.

Verzekerden bij zorgverzekeraar Menzis kunnen ook een daling tegemoet zien en betalen per maand volgend jaar een bedrag van 75,50 euro bij het hoogste eigen risico. Het hoogste eigen risico betreft het bedrag van het verplicht eigen risico van 360 euro en het vrijwillig hoger eigen risico van 500 euro. De premie van de zorgverzekering met alleen het verplichte eigen risico komt in 2014 uit op een bedrag van 95,50 euro per maand.

De goedkoopste zorgverzekering die Menzis te bieden heeft betreft een nieuwe variant en wordt op de markt gebracht onder de naam BudgetBewust polis. De premie van deze basisverzekering kan uitkomen op een bedrag van 66,50 euro bij de keuze voor het hoogste eigen risico.

Gepubliceerd op 12 november 2013 om 11:05 uur in de categorie zorgverzekering.