ProductRating Prijs 2014 voor reisverzekeringen bekendgemaakt

Er worden regelmatig onderzoeken uitgevoerd naar reisverzekeringen en aan één daarvan is de ProductRating Prijs 2014 gekoppeld. Daarbij is er gekeken naar de prijs en kwaliteit van de reisverzekeringen.
Kortlopende of doorlopende reisverzekering met keuze voor kwaliteit of lage premie

Kortlopende of doorlopende reisverzekering met keuze voor kwaliteit of lage premie

Het onderzoeksbureau MoneyView heeft onderzoek gedaan naar meer dan vijftig doorlopende reisverzekeringen en meer dan vijfentwintig kortlopende reisverzekeringen. Op basis van de resultaten is de ProductRating Prijs 2014 toegekend voor de polis met de laagste premie en voor de polis met de beste kwaliteit.

Reisverzekeringen met laagste premie

Er zijn meerdere verzekeraars die doorlopende reisverzekeringen aanbieden met een lage premie. Uit de gegevens van het onderzoek blijkt dat de polis Europa Plus/Wereld van Zelf.nl, het Budgetpakket van Univé en de doorlopende reisverzekering van Aon Direct de laagste premie kennen.

Met betrekking tot de kortlopende reisverzekeringen is de polis van Zelf.nl eveneens scherp geprijsd en geldt, dat ook de tijdelijke reisverzekering van Ohra een lage premie kent.

Reisverzekeringen met de beste kwaliteit

Wie de voorkeur geeft aan het afsluiten van een doorlopende reisverzekering met de beste kwaliteit kan dat volgens het onderzoek het beste doen bij ANWB/Unigarant met de dekking Compleet/Uitgebreid. En bij Europeesche Verzekeringen met de dekking Optimaal of door het afsluiten van de ZZP doorlopende reisverzekering bij Nationale Nederlanden.

Er zijn ook meerdere kortlopende reisverzekeringen die een uitstekende kwaliteit bieden en dat zijn net als bij de doorlopende polis: ANWB/Unigarant en Europeesche Verzekeringen met de Optimaal dekking.

Keuze kortlopende of doorlopende reisverzekering

Er zijn steeds meer mensen die besluiten om een kortlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van een doorlopende variant. Dat heeft onder meer te maken met de financiële situatie van consumenten. Een groot aantal mensen gaat namelijk minder vaak per jaar op vakantie.

Doorgaans wordt een tijdelijke polis aangeraden indien er per jaar maar één keer op vakantie wordt gegaan. In dat geval is het afsluiten van een tijdelijke polis namelijk voordeliger. Dat wordt anders als consumenten vaker per jaar op vakantie gaan.

Bij het vaker per jaar op vakantie gaan, kan een doorlopende polis worden gekozen, want dat zal dan voordeliger zijn in vergelijking met het steeds weer moeten afsluiten van een kortlopende reisverzekering.

Een doorlopende polis biedt het voordeel dat de verzekerde gedurende het hele verzekeringsjaar niet meer hoeft te denken om ieder weekendje weg, stedentrip naar het buitenland of vakantie apart te verzekeren.

Dekking afstemmen op reis

Het is bij beide varianten in ieder geval van belang dat de dekking aansluit op de bestemming en vakantiedoel. Zo is er een dekking voor Europa of voor de hele wereld en dient wintersport of duiksport vaak apart verzekerd te worden als dat niet standaard in het basispakket van de reisverzekering is opgenomen.

Wie een doorlopende polis heeft met dekking voor Europa en bijvoorbeeld in één keer besluit om op vakantie te gaan naar de Verenigde Staten, zal wel de dekking moeten aanpassen naar een wereldwijde dekking om optimaal verzekerd te blijven.

Er zijn al meerdere verzekeraars die de gelegenheid bieden om de dekking via modules tijdens het verzekeringsjaar aan te passen om zo voor elke vakantie met de juiste dekking verzekerd te zijn.

Gepubliceerd op 26 maart 2014 om 8:00 uur in de categorie reisverzekering. Geactualiseerd op 2 juli 2014 om 12:23 uur.