Smartphone valt niet altijd onder dekking reisverzekering

Schade of diefstal aan de smartphone tijdens de vakantie valt niet altijd onder de dekking van de reisverzekering. Als er wel sprake is van een dekking, dan geldt dat de vergoeding vaak beperkt is.
Reisverzekering voorziet niet altijd in vergoeding bij schade aan smartphones

Reisverzekering voorziet niet altijd in vergoeding bij schade aan smartphones

Europeesche Verzekeringen heeft net als elk jaar een top 10 samengesteld met reisschade en daaruit blijkt dat de smartphone op nummer 1 staat. Nu heeft Verzekering.nl een vergelijkingsonderzoek uitgevoerd en ontdekt dat er lang niet altijd een vergoeding volgt als er een claim met betrekking tot schade of diefstal van de smartphone wordt ingediend.

De smartphone is een populair item om mee te nemen op vakantie en tegenwoordig kunnen daar ook fantastische foto´s mee worden gemaakt. De camera is niet eens meer terug te vinden in de top 5 van reisschade van Allianz Global Assistance. Doordat de smartphone in alle opzichten populair is worden, geldt ook dat er bij het aantal schadeclaims via de reisverzekering sprake is van een toename.

Dekking smartphone reisverzekering

Vakantiegangers die met de smartphone op vakantie gaan en waarbij er schade ontstaat door beschadiging, diefstal of verlies komen niet standaard voor een vergoeding in aanmerking. Of er sprake is van dekking van het mobiele toestel voor de reisverzekering is altijd na te gaan in de polisvoorwaarden. Uit het uitgevoerde onderzoek blijkt dat er in een aantal gevallen niet eens sprake is van een dekking en dat in de meeste situaties er slechts een beperkte vergoeding geldt.

Elke reisverzekeraar kan andere vergoedingen hanteren ten aanzien van claims die via de reisverzekering worden gedaan. Dat is dan ook van toepassing op de smartphone. Bij doorlopende reisverzekeringen is het opvallend dat het mobiele toestel maar tot een bepaald bedrag is verzekerd of soms helemaal niet eens verzekerd is. De vergoeding bedraagt gemiddeld tussen 250 euro en 500 euro gebeurtenis tijdens de vakantie.

Vakantiegangers die bij HEMA of bij InShared een doorlopende reisverzekering hebben afgesloten, hebben pech als er tijdens de vakantie wat gebeurt met de smartphone. Deze verzekerden krijgen dan helemaal geen vergoeding als de telefoon wordt gestolen of als er schade ontstaat. De smartphone valt bij deze verzekeraars namelijk niet onder de dekking van de reisverzekering. Bij Europeesche Verzekeringen wordt de gelegenheid geboden om tussen een aantal opties te kiezen. Kiest men voor de basis-reisverzekering dan geldt een maximale vergoeding van 100 euro, maar aangezien het eigen risico ook 100 euro bedraagt, zal er geen vergoeding worden verstrekt.

Smartphone verzekerd tijdens vakantie

Iedereen die de voorkeur geeft aan een smartphone die tijdens de vakantie goed verzekerd is tegen schade, verlies of diefstal wordt aangeraden om bij verzekeraars naar de voorwaarden te kijken. Zo kan eerst gekeken worden of het toestel onder de dekking valt om daarna te kijken wat de maximale vergoeding is. Uiteraard is het dan ook verstandig om naar het bedrag van het eigen risico te kijken. Indien er schade ontstaat tijdens de vakantie, dan blijkt die hele goedkope reisverzekering misschien toch niet helemaal te voldoen. Het advies is dan ook om niet alleen naar de prijs te kijken, maar zeker ook de voorwaarden daarbij te betrekken.

Lees ook:

Gepubliceerd op 30 september 2015 om 14:01 uur in de categorie reisverzekering.