Uniek grote verschillen in de premies van basisverzekeringen

Er zijn altijd verschillen in de premies van de basisverzekeringen vast te stellen, maar voor de premies van de zorgverzekeringen in 2014 lijken de verschillen uniek groot te worden.
Premieverschillen voor basisverzekering worden komend jaar groot

Premieverschillen voor basisverzekering worden komend jaar groot

De premies van alle zorgverzekeringen voor 2014 zijn door de verzekeraars bekendgemaakt en het grote vergelijken kan nu dan ook voor veel consumenten beginnen. Nu alle premies voor de basisverzekeringen bekend zijn gemaakt, blijkt dat er uniek grote verschillen in de hoogte van de premies van de zorgverzekeringen vastgesteld kunnen worden.

Gemiddeld zal de premie van de basisverzekering bij de verzekeraars met negen procent dalen, zodat elke verzekerde in ieder geval in 2014 goedkoper uit kan zijn. De gemiddelde premie die voor een basisverzekering betaald moet worden, komt uit rond een bedrag van ongeveer 96 euro. Dat is echter het gemiddelde en opvallend is dat er vanaf het gemiddelde gerekend uitschieters naar boven en naar beneden zijn.

Een van de goedkopere zorgverzekeringen in 2014 is de basisverzekering van Univé Zekur. Jongeren zijn de doelgroep van Univé Zekur, maar ook consumenten die niet tot deze doelgroep behoren, kunnen er al voor een bedrag van 80,25 euro een basisverzekering afsluiten. Daarbij is er uitsluitend rekening gehouden met het wettelijke eigen risico.

In vergelijking met de Beter Af Exclusief polis van het Zilveren Kruis Achmea is de Univé Zekur zorgverzekering op jaarbasis 356,40 euro per jaar goedkoper. Voor de Beter AF exclusief polis dient namelijk een premie betaald te worden van 109,95 euro in de maand.

De verschillen zijn aanwezig en het wordt de consumenten aangeraden om ook zeer doelbewust een vergelijking te gaan maken alvorens de overstap wordt gemaakt naar een andere zorgverzekeraar.

Gepubliceerd op 20 november 2013 om 17:15 uur in de categorie zorgverzekering.