Vergelijken inboedelverzekering kan flink geld besparen

Consumenten kunnen flink geld besparen door regelmatig hun inboedelverzekering te vergelijken. Uit een onderzoek van MoneyView blijkt dat prijsvergelijken bij inboedelverzekeringen nog altijd loont. Afgelopen 15 maanden zijn de premies van deze verzekering gemiddeld met 3,5 procent gestegen.
Waarde van inboedel daalt, gemiddelde premie inboedelverzekering stijgt

Waarde van inboedel daalt, gemiddelde premie inboedelverzekering stijgt

Het vergelijken van premies van de inboedelverzekering kan de consument flink geld besparen. Dat blijkt uit een Special Item van MoneyView waarbij de premies van inboedelverzekeringen werden vergeleken. Afgelopen 15 maanden is de premie van een inboedelverzekering gemiddeld gestegen met 3,5 procent. Bij deze percentages is geen rekening gehouden met de stijging van de assurantiebelasting per 1 januari 2013 naar 21 procent.

De stijging van de assurantiebelasting heeft er namelijk voor gezorgd dat verzekerden voor alle verzekeringen meer zijn gaan betalen. Naast de gemiddelde verhoging van de premie zijn ook de onderlinge verschillen in premies toegenomen. In totaal heeft MoneyView voor het onderzoek meer dan 50 inboedelverzekeringen voor huurwoningen vergeleken op basis van 28.656 klantprofielen. Onder meer inboedelverzekeringen van Delta Lloyd, OHRA, Nationale-Nederlanden en REAAL werden onder de loep genomen.

Bij 14 van de 51 onderzochte producten was er in het afgelopen jaar sprake van een verhoging van de premie, bij 8 producten was er sprake van een premieverlaging. Volgens onderzoeker Michel Behrens heeft de verhoging van de assurantiebelasting er niet toe geleid dat verzekeraars premies verhogen of juist verlagen. Hij denkt dat de gemiddelde stijging van 3,5 procent voornamelijk te wijten is aan het feit dat er meer kleine schades worden geclaimd. Voor het onderzoek heeft MoneyView alleen de premies voor huurders vergeleken omdat bij huiseigenaren vaak sprake is van premiekorting als de inboedelverzekering is gecombineerd met een opstalverzekering.

Gepubliceerd op 22 mei 2013 om 12:58 uur in de categorie inboedelverzekering.