Zorgpremie CZ stijgt met 7,5%

CZ heeft de premies voor de basisverzekering 2017 openbaar gemaakt. De zorgpremie voor de basis zorgverzekering van CZ gaat volgend jaar met maar liefst 7,5% omhoog. Hoger dan eerder door Minister Schippers was voorspeld.
CZ verhoogt de premies van de basisverzekering 2017 met 7,5%

CZ verhoogt de premies van de basisverzekering 2017 met 7,5%

CZ gaat de premies voor haar basisverzekeringen volgend jaar met zo’n 7,5% verhogen. De premie van de meest gekozen basisverzekering van CZ, de zorg-op-maat-polis, zal daardoor met € 7,90 per maand gaan stijgen. De premie van de Zorgkeuzepolis stijgt met € 8,35 per maand en die van de Zorgbewustpolis met € 7,60 per maand. De prijzen voor de aanvullende verzekeringen worden op 17 november bekend gemaakt.

Inzetten van reserves

CZ geeft aan dat de premies nog steeds verre van kostendekkend zijn. De verzekeraar uit Tilburg zet dit jaar € 12,35 per verzekerde in uit haar eigen reserves om te voorkomen dat de premies nog meer stijgen. “Meer van onze overreserves inzetten zou onverstand zijn. Dan moet onze premie in 2018 met meer dan 20% omhoog. Daar durf ik bij onze verzekerde niet mee aan te komen.” Aldus bestuursvoorzitter Wim van der Meeren.

Premiestijging

Op Prinsjesdag sprak minister Schippers van Volksgezondheid nog de verwachting uit dat de premies met € 3,50 per maand zouden gaan stijgen. Nadat DSW eerder al bekend maakten de premies met € 9,25 te verhogen, is nu ook de premiestijging van CZ fors meer dan de minister eerder in heeft geschat.

Zorgpremies 2017

Zorgverzekeraars hebben nog tot 19 november de tijd om hun zorgpremies voor 2017 bekend te maken. Dan moet ook bekend zijn met welke zorgaanbieders zij een contract hebben voor de zorg volgend jaar. Het vergelijken van de basiszorgverzekering zou bovendien makkelijker moeten worden door de zorgverzekeringskaart die verzekeraars vanaf dit jaar presenteren.

Gepubliceerd op 9 november 2016 om 9:00 uur in de categorie zorgverzekering. Geactualiseerd op 16 november 2016 om 15:55 uur.