Wat is een WA beperkt casco-autoverzekering?

Iedere auto die op de Nederlandse openbare weg rijdt moet ten minste WA verzekerd zijn. Wanneer je uitsluitend WA verzekerd bent ben je verzekerd tegen schades die derden oplopen door jou toedoen op de weg. Je kunt er ook voor kiezen een WA+ beperkt cascoverzekering af te sluiten.

Een autoverzekering met beperkt casco wordt ook wel aangeduid met de term WA + Beperkt Casco. Deze benaming geeft duidelijker aan dat het een autoverzekering betreft die bestaat uit het wettelijk verplichte WA gedeelte, de zogenaamde Wettelijke Aansprakelijkheid, als uit een Beperkt Casco gedeelte, oftewel een dekking voor bepaalde schade aan jouw eigen auto.

Dekking
Met een Beperkt Casco dekking ben je verzekerd voor schade aan anderen, maar ook voor schade aan je eigen auto als gevolg van brand, storm, natuur, diefstal of een poging tot diefstal. Ook is een aanrijding met dieren verzekerd en in de meeste gevallen ook schade aan de ruiten.

Wat wordt niet vergoed door beperkt casco?
Een W.A. + beperkt cascoverzekering zal de schade aan je eigen voertuig niet vergoeden in geval van vandalisme, te water raking, en schade door slippen door bijvoorbeeld gladheid en alle andere van buiten komende onheilen.

Op Verzekeringen.com kun je ook eenvoudig autoverzekeringen vergelijken met een WA + Beperkt Casco dekking. Ook geven wij op basis van jouw gegevens, zoals bouwjaar en de waarde van de auto, een expertadvies welke dekking het best bij jouw auto past. Daarnaast wordt in de polisvoorwaarden weergegeven welke schade wel/niet vergoed wordt door de verzekeraar.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in augustus 2014. Laatst gewijzigd op 18 augustus 2014.