Pay-how-you-drive autoverzekering in Groot-Brittannië met 40% gestegen

De pay-how-you-drive autoverzekering is in Groot-Brittannië erg populair. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de verkoop van deze nieuwe autoverzekering in het afgelopen jaar met ruim 40% is gestegen. Bestuurders kunnen op basis van goed rijgedrag ruim 1.000 Britse pond per jaar besparen.
Rijgedragverzekering in Groot-Brittannië erg populair

Rijgedragverzekering in Groot-Brittannië erg populair

In Groot-Brittannië is de verkoop van het aantal pay-how-you-drive autoverzekeringen met ruim 40% gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van de British Insurance Brokers’ Association (BIBA). De autoverzekering biedt korting op de premie bij goed rijgedrag. In Nederland is deze verzekering ook wel bekend onder de naam ‘rijgedragverzekering’.  In december 2014 waren er nog 323.000 Britten met een dergelijke verzekering, maar inmiddels is dit aantal al opgelopen naar bijna 455.000: een stijging van 40%. In Nederland bieden steeds meer verzekeraars een rijgedragverzekering, maar is dit nog lang niet zo populair.

Vooral Britse jongeren in de leeftijd van 18 t/m 21 jaar kunnen met een rijgedragverzekering flink besparen op de autoverzekering. Volgens onderzoek zou deze groep ruim 1.347 Britse pond per jaar kunnen besparen door goed rijgedrag. Hoe veiliger je rijdt, hoe meer korting je krijgt. Naast de flinke besparing zou een rijgedragverzekering er ook voor zorgen dat er flink minder auto-ongelukken plaatsvinden. De telematica-autoverzekering of “black box” verzekering neemt in Groot-Brittannië flink toe. In Nederland is de markt voor dergelijke verzekeringen nog een stuk kleiner.

Lees ook:

Gepubliceerd op 14 maart 2016 om 15:11 uur in de categorie autoverzekering.