Annuleringsdekking kent grote verschillen bij reisverzekering

Uit een onderzoek van MoneyView is gebleken dat er grote verschillen bestaan in de annuleringsdekkingen en premies van reisverzekeringen. De verschillen kunnen grote vormen aannemen en oplopen tot wel 200 procent.
Grote verschillen tussen annuleringsdekking bij afsluiten reisverzekering

Grote verschillen tussen annuleringsdekking bij afsluiten reisverzekering

In het onderzoek dat is uitgevoerd is er alleen gekeken naar de annuleringsdekking die in combinatie met een reisverzekering kunnen worden afgesloten. De resultaten laten zien dat er zich niet alleen grote verschillen in de premie, maar ook in de dekking voordoen. In het speciale item van MoneyView hebben beste kortlopende en doorlopende reisverzekeringen een waardering van vijf sterren gekregen.

Dekking annuleringsverzekering

De dekking met betrekking tot de annuleringsverzekering laat in concrete gevallen grote variaties zien. Zo is er gekeken naar de dekking van de annuleringspolis bij het overlijden van een vriend of een vriendin. Daaruit is gebleken dat deze dekking slechts bij een kwart van de producten geboden wordt. Indien er sprake is van verlies van een tijdelijke baan, dan geldt daarvoor bij 39 procent van de verzekeringsproducten een dekking.

Het is in dat opzicht niet alleen verstandig om bij het vergelijken van reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen naar de hoogte van de premie te kijken, maar ook naar de exacte inhoud van de dekking. Het is eenvoudig om meerdere websites van verzekeraars te bezoeken en daar te bekijken wat de inhoud van de dekking is om vervolgens online de premie te berekenen. Zo kan gemakkelijk een vergelijking gemaakt worden tussen de annuleringsdekking en premie.

Beste kort- en doorlopende reisverzekering

Er worden bij een speciaal item ook altijd waarderingssterren gegeven. Met betrekking tot de kortlopende reisverzekering kregen zowel Univé als Zelf.nl vijf sterren als waardering voor het verzekeringsproduct. Zelf.nl en Univé kregen deze beoordeling eveneens voor de beste doorlopende reisverzekering net als SNS Bank.

MoneyView special item: Reisverzekeringen 2015Bron: MoneyView


Naast de toekenning van de vijf sterren voor de beste reispolis werd de waardering eveneens gegeven aan de verzekeraars die de beste voorwaarden kennen. De waardering met vijf sterren voor de voorwaarden van de doorlopende reispolis werden toegekend aan ABN Amro, ANWB/Unigarant en Europeesche Verzekeringen. Met betrekking tot de kortlopende reisverzekering werd de waardering van vijf sterren toegekend aan Europeesche Verzekeringen en ANWB/Unigarant.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Consumenten die op vakantie gaan doen er uiteraard goed aan om de reis te verzekeren en eventueel daarbij voor een annuleringsdekking te kiezen. Er kan daarbij een keuze worden gemaakt tussen een kortlopende of een doorlopende polis. Daarbij kan doorgaans aangeraden worden om een kortlopende reisverzekering af te sluiten als de consument bijvoorbeeld maar één keer per jaar op vakantie gaat.

Indien er vaker vakanties worden geboekt worden of bijvoorbeeld weekendjes weg wordt gegaan, dan is het echter al snel voordeliger om een doorlopende reisverzekering te nemen. Aansluitend kan daarbij gekozen worden voor een kortlopende of doorlopende annuleringsdekking.

Op basis van het aantal korte en lange vakanties per jaar kan als eerste een keuze worden gemaakt voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Als deze keuze is gemaakt, dan is het raadzaam om het gewenste verzekeringsproduct bij meerdere verzekeraars te vergelijken op zoals gezegd de inhoud van de dekking en de premie.

Gepubliceerd op 21 april 2015 om 11:00 uur in de categorie reisverzekering.