Nieuwe website voor het vergelijken van rijgedragverzekeringen

De website Rijgedragverzekering.nl maakt het mogelijk voor consumenten om verschillende rijgedragverzekeringen te bekijken en vervolgens af te sluiten. De zogeheten pay-how-you-drive-verzekeringen kunnen met goed rijgedrag zorgen voor een lagere premie van de autoverzekering.
Steeds meer verzekeraars bieden een rijgedragverzekering aan

Steeds meer verzekeraars bieden een rijgedragverzekering aan

Er worden door verzekeraars steeds vaker pay-how-you-drive-verzekeringen aangeboden. Een autoverzekering die de premie bepaalt aan de hand van je rijgedrag. Het komt er op neer dat hoe veiliger je rijdt, hoe hoger de premiekorting is op de autoverzekering. De website Rijgedragverzekering.nl biedt rijgedragverzekeringen aan van vier verschillende verzekeraars. Via de website is het mogelijk een offerte op te vragen of om over te stappen tussen de verschillende rijgedragverzekeringen.

Meer verzekeraars bieden rijgedragverzekering

Bij veel vergelijkingssites worden dergelijke verzekeringen nog niet mee genomen in de vergelijkingen. In principe is dat bij Rijgedragverzekering.nl ook niet het geval, aangezien je telefonisch contact op moeten nemen voor het opvragen van een offerte. Daarnaast kun je handmatig de verschillende polisvoorwaarden van de rijgedragverzekeringen bekijken en vergelijken. Van een échte vergelijkingssite is dan ook nog geen sprake, wellicht dat dit in een later stadium wordt gelanceerd. Wel kun je op de website eenvoudig zien welke rijgedragverzekeringen er zijn en per autoverzekering zien wat de maximale beloning is bij goed rijgedrag. Op dit moment worden er pay-how-you-drive-verzekeringen getoond van Bovemij, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en Reaal. Verwacht wordt dat andere verzekeraar zoals Aegon, De Goudse Verzekeringen en ASR ook snel met een dergelijke verzekering komen.

Rijgedrag bepaalt premie autoverzekering

Een rijgedragverzekering is een nieuwere variant op de traditionele autoverzekering. Met een rijgedragverzekering kun je besparen op de premie door veilig te rijden. Middels een stekker in de auto meet de verzekeraar het rijgedrag. Daarbij kun je denken aan de gereden snelheid, remgedrag en hoe je optrekt. Op basis van deze resultaten krijg je daarvoor wel of geen beloning van de verzekeraar. De beloning wordt uitgekeerd in premieteruggave, tegoedbonnen of extra gratis onbelaste kilometers.

Gepubliceerd op 28 juli 2015 om 16:08 uur in de categorie autoverzekering.