Verkiezing Grootste Onzinverzekering van Nederland van start

Nederlandse consumenten zijn ter wereld een van de meest verzekerde volken. Naast de verplichte verzekering, zoals de zorgverzekering, betaalt de Nederlander gemiddeld 800 euro per jaar aan verzekeringen die voor een deel uit onzinverzekeringen bestaan.
Drie genomineerden voor de verkiezing Grootste Onzinverzekering van Nederland

Drie genomineerden voor de verkiezing Grootste Onzinverzekering van Nederland

De Consumentenbond is van start gegaan met de verkiezing van de Grootste Onzinverzekering van Nederland. Er zijn uiteraard verplichte verzekeringen en verzekeringen die zeker nuttig zijn, maar er komen ook steeds meer onzinverzekeringen bij in Nederland. Er zijn door de Consumentenbond drie onzinverzekeringen geselecteerd en het is aan de consument om een stem uit te brengen en te bepalen wat de grootste onzinverzekering van Nederland is.

Drie onzinverzekeringen genomineerd

De bond heeft onder meer de pechhulp-thuis-verzekering voor de verkiezing genomineerd. Dit is een polis die dekking biedt tegen technische problemen in de woning. Maximaal wordt er op basis van de geselecteerde pechhulp-thuis-verzekering maar een maximaal bedrag van 100 euro aan schadevergoeding uitgekeerd. Als er daadwerkelijk grote technische problemen zijn in huis, dan zal de verzekerde deze kosten uiteindelijk toch zelf moeten betalen.

De volgende genomineerde voor de verkiezing van de Grootste Onzinverzekering is de catastrofeverzekering. Er kan maximaal aanspraak worden gemaakt op een bedrag van 75.000 euro aan schadevergoeding. Om daarvoor in aanmerking te komen, is het wel nodig dat er sprake is van een zware overstroming of bijvoorbeeld een aardbeving.

De derde genomineerde voor de verkiezing van de Grootste Onzinverzekering van Nederland is de regenverzekering. Bij deze polis wordt er een schadevergoeding uitgekeerd indien er in de vakantie sprake is van regen. Er zijn echter strikte en ingewikkelde voorwaarden verbonden aan de regenverzekering. Bijvoorbeeld dat er een bepaalde hoeveelheid regen binnen een specifieke periode moet vallen. De kans dat er daadwerkelijk een schadevergoeding volgt voor een regenachtige dag is in elk geval bijzonder klein.

Alle consumenten in Nederland kunnen online een stem uitbrengen op een van de genomineerden voor de verkiezing van de Grootste Onzinverzekering van Nederland. De verzekering die van het publiek de meeste stemmen krijgt, ontvangt daarvoor van de Consumentenbond de Rode Lantaarn. Deze prijs verwijst naar de denkbeeldige plaats achter in het peloton van verzekeringen.

Verzekeringen onder de loep nemen

Het is voor consumenten raadzaam om zeker eens in de drie jaar alle verzekeringen eens op een rijtje te zetten en te kijken welke polissen overbodig of totaal onzinnig zijn. Vaker kan natuurlijk ook en vooral om geld te besparen. Door ieder jaar eens de polissen naast elkaar te leggen en de verschillende verzekeraars te vergelijken, kan veel geld worden bespaard.

Voor een zinvolle verzekering geldt dat schade die niet door de consumenten financieel gedragen kan worden ondergebracht kan worden in een verzekeringspolis. Daarbij kan er gedacht worden aan brand in een woning, waarbij de hele inboedel wordt verwoest. Een inboedelverzekering biedt dan uitkomst. Of als er met een splinternieuwe auto door de eigenaar eenzijdig tegen een boom wordt aangereden. In dat geval biedt een allrisk autoverzekering bijvoorbeeld uitkomst. Zo zijn er verschillende verzekeringen die wel als zinvol kunnen worden bestempeld.

De onzinverzekeringen op een rijtje

Eerder heeft Verzekeringen.com de onzinverzekeringen die door de Consumentenbond werden aangehaald, nader bekeken en de voor- en nadelen op een rijtje gezet. Wil je alle onzinverzekeringen nog eens bekijken en geld besparen? Bekijk dan onderstaande onzinverzekeringen nog eens goed:

1. Grootste onzinverzekering: nummer 1 de regenverzekering
2. De pechhulp-thuis-verzekering: onzinverzekering nummer 2 
3. De catastrofeverzekering? Onzinverzekering nummer 3
4. De ongevallenverzekering inzittenden versus schadeverzekering voor inzittenden
5. Onzinverzekeringen: nummer 4 de garantieverzekering
6. Tuinverzekering: onzinverzekering in opmars
7. Onzinverzekeringen: nummer 7 de smartphoneverzekering
8. De scholieren(ongevallen) verzekering: onzinverzekering nummer 8
9. De huisdierenverzekering: onzinverzekering nummer 9

Gepubliceerd op 17 oktober 2014 om 10:55 uur.