Reisverzekering onmisbaar voor iedere vakantie

Er zijn risico´s in het leven die te verzekeren zijn. Toch zijn er nog altijd mensen die niet bij de gevolgen van een risico stilstaan en achteraf met de gevolgen geconfronteerd worden. Dat is onder meer het geval ten aanzien van de reisverzekering.
Vakantiespecial: ga nooit onverzekerd op reis

Vakantiespecial: ga nooit onverzekerd op reis

Ook nu nog zijn er mensen die onbezorgd op vakantie denken te gaan, maar een ongeluk krijgen en in het vakantieland in een privéziekenhuis belanden. Geen reisverzekering? De eigen zorgverzekering in Nederland vergoedt maar tot het bedrag conform de marktprijzen in Nederland. Dat betekent dat de persoon in kwestie voor grote financiële problemen kan komen te staan. Een verblijf van twee weken in het ziekenhuis kan de kosten tot in tienduizenden euro´s doen oplopen.

Wel verzekerd op vakantie
Het is een hele kleine moeite om een reisverzekering af te sluiten met een premie van ongeveer 1 tot 3 euro per maand als het een doorlopende polis betreft. De kosten van een reisverzekering zijn laag en zeker als deze in verhouding worden afgezet tegen het geld dat een vakantie kost.

Wel verzekerd op vakantie gaan, kan veel financiële ellende in ieder geval voorkomen en kost weinig. Bovendien sta je in het buitenland tijdens de vakantie er niet alleen voor, want bij noodsituaties kun je altijd een beroep doen op de alarmcentrale. Ook dat geeft een veilig gevoel en zeker als je de taal van het land niet spreekt.

Vakantiespecial: ga niet onverzekerd op vakantie

Het voorbeeld van medische kosten is even aangehaald, maar een reisverzekering biedt uiteraard in nog veel meer situaties uitkomst. Bijvoorbeeld als jouw bagage gestolen wordt of als er sprake is van schade aan het vakantiehuis dat door jou toedoen is ontstaan. Zo zijn er allerlei situaties van toepassing die tijdens de vakantie kunnen ontstaan en waarvoor de reisverzekering een prima dekking biedt.

Bij het maken van een keuze voor een goede reisverzekering is het zeker aan te raden om naar de basisdekking te kijken en na te gaan wat er mogelijk is op het gebied van aanvullende dekkingen. Zo ontstaat er een polis die volledig op jouw situatie is afgestemd. Uiteraard heb je ruimschoots de gelegenheid om een vergelijking te maken in het aanbod van meerdere verzekeraars, zodat je desgewenst ook nog met de laagste premie rekening kunt houden.

Doorlopend verzekerd op reis
In principe is een doorlopende reisverzekering het beste als je meer dan één keer per jaar op vakantie gaat. De weekendjes weg mag je daarbij meerekenen. Het is financieel gezien namelijk voordeliger om in dat geval voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Ga je één keer per jaar op vakantie, kies dan voor een onbezorgd verblijf door een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Een reisverzekering kun je op elk moment afsluiten en ook als de vakantie al geboekt is. Er zijn veel verschillende verzekeraars die je de keuze bieden tussen een doorlopende en kortlopende reisverzekering, zodat je altijd een vergelijking kunt maken om de beste polis te kiezen. Je kunt ook nog met de hoogte van de premie rekening houden als je zo goedkoop mogelijk uit wenst te zijn.

Ook handig om te weten:


Dit artikel is onderdeel van de vakantiespecial ‘goed verzekerd en onbezorgd op vakantie’, welke eerder gepubliceerd is.

Gepubliceerd op 25 juni 2015 om 10:44 uur in de categorie reisverzekering. Geactualiseerd op 29 juni 2016 om 11:02 uur.