Zwangerschap bij helft reisverzekeringen niet geldig als reden voor annulering

Bij de helft van de reisverzekeringen worden de kosten van annuleren bij zwangerschap niet vergoed. Uit onderzoek door MoneyView blijkt dat zwangerschap vaak niet gedekt is op de reisverzekering. Sommige verzekeraars zijn zelfs in geval van zikavirus-gebieden niet soepeler met de annuleringsdekking op de reisverzekering.
Zwangerschap bij helft reisverzekeringen niet geldig als reden voor annulering

Zwangerschap bij helft reisverzekeringen niet geldig als reden voor annulering

Normaal gesproken is een zwangerschap niet direct een reden om een vakantie te annuleren. Toch zijn er bestemmingen waar het zikavirus nog altijd actief is. Uit onderzoek van MoneyView blijkt dat zwangerschap vaak niet gedekt is op de reisverzekering. Ook niet als de bestemming bekend staat als gebied waar het zikavirus actief is. Terwijl dit virus voornamelijk gevaarlijk is voor ongeboren kinderen. MoneyView komt met een opvallende conclusie: de helft van de reisverzekeringen vergoedt de annuleringskosten bij uitbraak van het zikavirus niet.

Niet elke verzekeraar is coulant met de annuleringsdekking op de reisverzekering. Vaak alleen wanneer er tijdens de zwangerschap sprake is van een complicatie, kan een beroep worden gedaan op de reisverzekering. Slechts bij een paar verzekeraars wordt annuleren door uitbraak van ziekte gedekt. De reisverzekering is dus lang niet altijd afgestemd op verzekerden met een zwangerschapswens. In het MoneyView Special Item Reisverzekeringen is de balans opgemaakt van prijs en voorwaarden van zowel doorlopende als kortlopende reisverzekeringen.

Vijf sterren prijs doorlopende reisverzekering

  • SNS (Doorlopende Reis Europa Plus/Wereld)
  • Univé (Doorlopende Reisverzekering)
  • Zelf (Doorlopende Reis Europa Plus/Wereld)

Vijf sterren voorwaarden doorlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

In het onderzoek van MoneyView werden daarnaast ook de prijzen en voorwaarden van de kortlopende reisverzekering meegenomen. Bij de kortlopende reisverzekeringen gaan de vijf sterren voor prijs opnieuw naar Univé en Zelf. Op het gebied van polisvoorwaarden scoren de ANWB (Kortlopende Reis Compleet) en Unigarant (Kortlopende Reis Uitgebreid) vijf sterren. Eerder deze week bleek wel dat verschillende reisverzekeraars een ruimere dekking voor de annuleringsverzekering aanbieden. Deze wordt aangeboden onder de naam allrisk annuleringsverzekering.

Gepubliceerd op 21 april 2016 om 15:11 uur in de categorie reisverzekering.