IZZ verhoogt premie zorgverzekering 2015

De zorgverzekeraars komen langzamerhand naar buiten met het bekendmaken van de premies zorgverzekering 2015. Verzekeraar IZZ heeft in navolging van DSW, IZA en UMC de nieuwe premie vastgesteld en deze blijkt voor 2015 hoger uit te vallen.
Ook verzekeraar IZZ verhoogt de premie zorgverzekering 2015

Ook verzekeraar IZZ verhoogt de premie zorgverzekering 2015

IZZ heeft de premie voor de zorgverzekering 2015 vastgesteld en het blijkt dat verzekerden een bedrag van ruim 10 euro meer per maand moeten betalen. Dat geldt zowel voor de premie van de restitutieverzekering als voor de polis in natura. IZZ is onderdeel van VGZ net als IZA en daarvan werd vorige week ook al duidelijk dat de premie voor 2015 hoger uitvalt.

12:08 uur - Inmiddels heeft VGZ als eerste grote zorgverzekeraar de premie bekendgemaakt. Ook VGZ verhoogt de zorgpremie. De goedkoopste basisverzekering wordt 97,95 euro per maand, dat is ruim 20 euro meer dan de goedkoopste basisverzekering die de zorgverzekeraar momenteel aanbiedt.

Premie overzicht zorgverzekering 2015
Met uitzonderingen van de zorgverzekeraar DSW geldt dat de overige zorgverzekeraars de premie voor de zorgverzekering 2015 hebben verhoogd. IZZ en IZA vormen een onderdeel van VGZ en de premie van VGZ zal binnen enkele dagen ook nog bekend worden gemaakt. Als er gekeken wordt naar de stijging van de premies, dan is het te verwachten dat ook andere grote zorgverzekeraars de premies voor 2015 zullen gaan verhogen. Menzis, CZ en Achmea komen over enkele dagen eveneens naar buiten met de nieuwe premies en dan zal er een nog completer beeld ontstaan van wat de basisverzekering volgend jaar gaat kosten.

Zorgverzekeraar Polis Zorgpremie 2015
DSW Resitutie €95,00
UMC Resitutie €98,90
IZA Resitutie €95,76
IZA Natura €92,60
IZZ Restitutie €107,72
IZZ Natura €103,28
VGZ Natura €107,95
VGZ Restitutie €113,95

IZZ premie zorgverzekering 2015
De premie van de basisverzekering van IZZ gaat omhoog in 2015, maar er geldt voor deelnemers aan de collectieve IZZ zorgverzekering wel dat er een collectiviteitskorting van 10 procent wordt toegepast. Ook kan men eventueel in aanmerking komen voor een werkgeversbijdrage waarvan het bedrag tot 164 op jaarbasis kan oplopen. Kinderen tot een leeftijd van 18 jaar zijn bij IZZ gratis meeverzekerd en het eigen risico kan vrijwillig worden verhoogd. Het wettelijke risico is 375 euro en verzekerden krijgen de mogelijkheid om zelf een vrijwillig eigen risico te kiezen van bijvoorbeeld 100 euro, 200 euro, 300 euro, 400 euro of 500 euro.

Aanvullende zorgverzekering bij IZZ
Naast de basisverzekering wordt bij IZZ de mogelijkheid geboden om een aanvullende zorgpolis af te sluiten. Daarbij wordt uit meerdere pakketten een keuze geboden en is de premie afhankelijk van de inhoud van het zorgpakket. Bij deze zorgverzekeraar is het niet mogelijk om alleen een aanvullende zorgpolis af te sluiten. Dat kan namelijk uitsluitend in combinatie met het afsluiten van een basisverzekering.

Premie zorgverzekering vergelijken
Nu er steeds meer zorgpremies bekend worden gemaakt, kan er al een eerste vergelijking worden gemaakt. Uit het overzicht met premies zorgverzekering 2015 blijkt dat DSW voor de basisverzekering tot nu toe de laagste premiegrondslag hanteert.

Doordat er altijd sprake is van mogelijke kortingen in verband met bijvoorbeeld collectiviteit of een vrijwillig hoger eigen risico geldt dat voor het maken van een vergelijking een individuele premieberekening gewenst is. Alleen dan kan namelijk bekeken worden waar het mogelijk is om de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Voor 19 november zijn alle premies bekend en vanaf dan is het mogelijk om alle zorgpremies te vergelijken.

Handig om te weten:

Gepubliceerd op 11 november 2014 om 10:30 uur in de categorie zorgverzekering. Geactualiseerd op 29 juni 2016 om 11:14 uur.